Pasta met een gemengde groente-roomsaus

Vegetarisch hoofdgerecht voor 3-4 personen

  • 200 gr pasta
  • 600-800 gr gemengde wokgroente (bijv courgette, ui, champignons, tomaten, paprika etc)
  • 1-2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 250 ml slagroom
  • 1 eetlepel mosterd
  • wat takjes verse dragon
  • eventueel wat bieslook
  • eventueel wat geraspte kaas (bijv. Grand Italia Parmezaanse strooikaas met basilicum, te verkrijgen bij Xenos)
  • olijfolie, peper en zout

Wok de gesneden groente (behalve de tomaten) in de olijfolie en voeg de knoflook toe. Kook de pasta in ruim water met wat zout gedurende 10 minuten. Meng groente en pasta en bestrooi met peper en zout. Snij de verse dragon fijn en voeg 1-2 eetlepels toe aan de pasta. Voeg de room en mosterd toe en laat een paar minuten zachtjes pruttelen. Voeg eventueel de tomaten toe en warm kort goed door. Naar smaak nog wat zout en peper erbij. Bestrooi net voor het serveren met bieslook en wat kaas.

Variant op de pasta met champignon-courgette-roomsaus van Streekbox.nl

Print Friendly

Beoordeling

  • (4 /5)
  • (1 Beoordeling)

Delen!