Spinaziestamppot met ei en feta

Hoofdgerecht, vegetarisch, 4 pers.

Nodig:

  • 500 gr spinazie, gewassen
  • 1 kg aardappels, geschild en in stukken
  • 1 grote ui, in kleine stukjes
  • 1-2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 4 eieren, ongekookt
  • 100 gr feta, in stukjes
  • peper, zout, nootmuskaat, boter
  • eventueel een bakjes vegetarische spekjes

Kook de aardappels met zout totdat ze zacht genoeg zijn om fijn te stampen. Wok ui, knoflook en spinazie (en eventueel de spekjes) in wat boter totdat de spinazie geslonken is. Laat uitlekken maar bewaar het vocht dat uit de spinazie is gekomen. Stamp de aardappels fijn met wat kookvocht van de spinazie en een klontje boter. Roer de spinazie erdoor. Verwarm de oven voor op 180 gr (hetelucht). Doe de stamppot in een ovenschaal. Maak 4 kuiltjes. Verdeel de feta over de stamppot en doe ook wat feta in de kuiltjes. Breek de eieren in de kuiltjes en zet direct daarna in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten.

 

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!