Aspergesoep met ei en basilicum
Nodig: 500 gr witte asperges 2 hardgekookte eieren 1 grote ui, in stukjes 2 groentebouillonblokjes wat verse basilicum, fijngesneden 20 gr (room)boter 2 eetlepels bloem peper en zout Schil de ...
Nodig: 500 gr witte asperges 2 hardgekookte eieren 1 grote ui, in stukjes 2 groentebouillonblokjes wat verse basilicum, fijngesneden 20 gr (room)boter 2 eetlepels bloem peper en zout Schil de ...
Bij- of voorgerecht, 6 pers. Ook lekker als lunchgerecht. Nodig: 600 gr gekookte rode bietjes, vers of uit een pot 600 gr gekookte linzen, gedroogd of uit blik 125 gr zachte ...
Nodig, voor 25 hapjes: 250 gr cranberry’s 3-4 flinke eetlepels (riet)suiker 150 ml water 1 kaneelstokje sap van 1 sinaasappel naar wens een flinke scheut rode port 400-500 gr brie stokbrood ...
Voorgerecht, 4 pers., vegetarisch. Een krachtige herfstsoep. Nodig: 400 gr gemengde (herfst)paddenstoelen, schoongeborsteld en in plakjes 1 kleine ui, in stukjes 2 groentebouillontabletten 4 eetlepels bloem 3 eetlepels madeira 2 ...
Voorgerecht, vegetarisch, 4 pers. Nodig: 1 liter tomatensap (bijv. van Appelsientje) 1 groentebouillontablet 1 eetlepel bloem 1 ui, in stukjes eventueel restje fijngesneden groente (courgette, champignons, aardappel) scheutje olie peper ...
Voor- of hoofdgerecht, 4 pers., veganistisch Nodig: 1 kg tomaten, in stukjes 1 halve winterwortel, in stukjes 1 bakje vegetarische spekjes (soja) van www.devegetarischeslager.nl 1 ui, in stukjes 1 klein ...
Voorgerecht, 4 pers., vegetarisch Nodig; 2 grote rode bieten 100 gr zachte geitenkaas (of witte kaas) 4 eetlepels olijfolie 1 eetlepel witte wijnazijn 1 dessertlepel honing 1 dessertlepel mosterd wat ...
Voorgerecht, vegetarisch, 4 pers. Nodig: 500 gr gewassen en gesneden andijvie 1 aardappel, geschild en in stukjes 100 gr smeerkaas of zachte geitenkaas eventueel wat ui en wat knoflook, fijngesneden ...