1) Voorgerecht

Peer-camembert sandwich

0 in 5

Voorgerecht of lunchgerecht Nodig: 1 stokbrood camembert peren cranberrycompote (zelfgemaakt of uit een potje) (olijf)olie Snijd het stokbrood in schuine plakken. Snijd de camembert in plakken. Snijd de peren in ...

Bekijk recept

Tomatentaartjes met balsamico-stroop

0 in 5

Voor- of nagerecht, 4 pers. Nodig: 250 cherrytomaatjes of kleine trostomaten 200 gr suiker 1 eetlepel balsamico-azijn 4 plakjes bladerdeeg 1 eetlepel boter 4 eenpersoons taartvormpjes wat groene kruiden voor ...

Bekijk recept

Aspergesoep met ei en basilicum

0 in 5

Nodig: 500 gr witte asperges 2 hardgekookte eieren 1 grote ui, in stukjes 2 groentebouillonblokjes wat verse basilicum, fijngesneden 20 gr (room)boter 2 eetlepels bloem peper en zout Schil de ...

Bekijk recept

Salade van rode bietjes, linzen en geitenkaas

0 in 5

Bij- of voorgerecht, 6 pers. Ook lekker als lunchgerecht. Nodig: 600 gr gekookte rode bietjes, vers of uit een pot 600 gr gekookte linzen, gedroogd of uit blik 125 gr zachte ...

Bekijk recept

Cranberry compote op brie

0 in 5

Nodig, voor 25 hapjes: 250 gr cranberry’s 3-4 flinke eetlepels (riet)suiker 150 ml water 1 kaneelstokje sap van 1 sinaasappel naar wens een flinke scheut rode port 400-500 gr brie stokbrood ...

Bekijk recept

Paddenstoelensoep

0 in 5

Voorgerecht, 4 pers., vegetarisch. Een krachtige herfstsoep. Nodig: 400 gr gemengde (herfst)paddenstoelen, schoongeborsteld en in plakjes 1 kleine ui, in stukjes 2 groentebouillontabletten 4 eetlepels bloem 3 eetlepels madeira 2 ...

Bekijk recept

Snelle tomatensoep

0 in 5

Voorgerecht, vegetarisch, 4 pers. Nodig: 1 liter tomatensap (bijv. van Appelsientje) 1 groentebouillontablet 1 eetlepel bloem 1 ui, in stukjes eventueel restje fijngesneden groente (courgette, champignons, aardappel) scheutje olie peper ...

Bekijk recept

Verse pastasaus met courgetti

0 in 5

Voor- of hoofdgerecht, 4 pers., veganistisch Nodig: 1 kg tomaten, in stukjes 1 halve winterwortel, in stukjes 1 bakje vegetarische spekjes (soja) van www.devegetarischeslager.nl 1 ui, in stukjes 1 klein ...

Bekijk recept

Carpaccio van rode bietjes

0 in 5

Voorgerecht, 4 pers., vegetarisch Nodig; 2 grote rode bieten 100 gr zachte geitenkaas (of witte kaas) 4 eetlepels olijfolie 1 eetlepel witte wijnazijn 1 dessertlepel honing 1 dessertlepel mosterd wat ...

Bekijk recept

Andijviesoep

0 in 5

Voorgerecht, vegetarisch, 4 pers. Nodig: 500 gr gewassen en gesneden andijvie 1 aardappel, geschild en in stukjes 100 gr smeerkaas of zachte geitenkaas eventueel wat ui en wat knoflook, fijngesneden ...

Bekijk recept