Blini’s van bladerdeeg met zalm

Nodig (10-12 stuks):

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 100 gr gerookte zalm
  • 2 eetlepels (koffie)melk
  • 2 flinke eetlepels crème fraiche
  • wat verse of gedroogde groene kruiden

Roer de kruiden door de crème fraiche. Leg 2 bladerdeeglapjes op elkaar en steek er rondjes uit (met een vormpje of een borrelglaasje). Kneed de restanten bladerdeeg goed door, rol uit en steek er nog een paar rondjes uit. Prik met een vork wat in het bladerdeeg. Bestrijk met wat melk. Bak de bladerdeegrondjes ca 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 gr. Laat even afkoelen. Besmeer het bladerdeeg met wat creme fraiche, leg er wat gerookte zalm op en garneer met een toefje creme fraiche.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!