Nodig:
- 500 gr wortels
- 1 oranje paprika
- 1 sinaasappel
- 2 teentjes knoflook
- 3 groentebouillontabletten
- 1 takje rozemariijn of 1 eetlepel (Italiaanse) groene kruiden
- 1 el kerriepoeder
- 1 el (zonnebloem)olie
- peterselie
- peper en zout
Was de groenten en snij ze in kleine stukjes, pers de knoflookteentjes. Pers het sap van de sinaasappel en vang het op. Verwarm 1 el olie in een pan en fruit alle producten inl. het takje rozemarijn samen met de kerriepoeder gedurende 5 min. al roerend op hoge temperatuur. Voeg 1 liter water, het sinaasappelsap en de bouillonblokjes toe . Breng de soep aan de kook en laat het geheel 15 minuten zachtjes koken. Verwijder het takje rozemarijn en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en garneer met de peterselie.
Bron: Mariska van Ballegooijen
Beoordeel dit recept
0 Mensen Nominale dit recept
Gemiddelde score
(0 / 5)
Nog geen reacties