Peren-chocoladetaart

Nodig:

  • 500 gr peren, geschild en in blokjes
  • 500 gr peren, ongeschild en in schijfjes
  • 100 gr pure chocolade, geraspt
  • 150 gr witte basterdsuiker
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 150 gr  zachte (room)boter
  • snufje zout
  • 3 eieren
  • eventueel voor de garnering wat poedersuiker

Klop met een mixer boter en suiker tot een romig mengsel. Voeg bakmeel, zout en eieren toe en mix nog even goed door.  Roer met een spatel de blokjes peer en de geraspte chocolade erdoor en doe het beslag in een ingevette ovenschaal. Leg de schijfjes peer erop. Bak in een voorverwarmde oven op 200 gr gedurende 40-50 minuten. Laat de taart afkoelen en bestrooi met wat poedersuiker. Alternatief kan je de  gebakken (nog warme) taart ook nog besmeren met wat abrikozenjam.

 

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!