Spinazie-linzensoep

Nodig:

  • 1 blik linzen (ong. 250 gr)
  • 300 gr verse spinazie
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 ui, in kleine stukjes
  • 2 groentebouillontabletten
  • naar smaak wat peper en/of gemalen chilivlokken
  • scheutje (olijf)olie
  • 2 theelepels komijnpoeder

Laat de linzen uitlekken in en vergiet en spoel af met koud water. Wok in een pan in een scheutje olie ui, knoflook en komijnpoeder gedurende een paar minuten. Voeg 1 liter water toe + de bouillontabletten + de linzen en laat 15 minuten zachtjes doorkoken. Voeg daarna de spinaze toe en laat nog 2 minuten doorkoken. Breng op smaak met peper en/of chilivlokken.

 

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!