Tomatencarpaccio

Voor- of bijgerecht.

Nodig:

  • 4-6 smaaktomaten (op kamertemperatuur)
  • 50 gr pijnboompitten
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook, fijngeperst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel mosterd
  • peper
  • naar wens wat groene kruiden

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Snijd de tomaten in zo dun mogelijke plakjes en verdeel deze over een schaal (bijgerecht) of 4 kleine bordjes (voorgerecht). Klop een dressing van knoflook, olie, azijn, mosterd en honing. Sprenkel de dressing over de tomaten en leg hierop de kaas en de pijnboompitten. Breng op smaak met wat peper en garneer met wat kruiden.

Dit recept komt uit de Allerhande.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!