Voor- of hoofdgerecht, 4 pers., veganistisch
Nodig:
- 1 kg tomaten, in stukjes
- 1 halve winterwortel, in stukjes
- 1 bakje vegetarische spekjes (soja) van www.devegetarischeslager.nl
- 1 ui, in stukjes
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 eetlepel bloem
- olie, peper en zout
- 2 courgettes
- 1 groentebouillontablet
- een paar takjes verse kruiden, bijv. oregano en rozemarijn
- juliennesnijder
- staafmixer
Bak in een pan spekjes, wortel en ui even kort aan in wat olie. Voeg tomatenpuree, bloem, tomaten, 300 ml water en de groentebouillontablet toe. Breng aan de kook. Voeg de takjes kruiden toe. Laat met het deksel op de pan een uurtje zachtjes sudderen. Af en toe roeren. Snijd ondertussen de courgettes in repen met behulp van de juliennesnijder. Verwijder na een uur de kruiden en pureer de saus kort met een staafmixer. Breng op smaak met wat peper en zout. Wok de courgette kort in wat olie (en eventueel wat knoflook). Serveer de courgetti (als vervanger van spaghetti) met de saus.
Bron: vegetarische variant van de auteur van https://www.3c5min.wordpress.com
Beoordeel dit recept
0 Mensen Nominale dit recept
Gemiddelde score
(0 / 5)
Nog geen reacties