Voor bij een buffet (kan zowel warm als koud geserveerd worden)
Nodig:
- 5 plakjes bladerdeeg, ontdooid
- 250 gr zalm, graatvrij, in stukjes
- 1 courgette, in stukjes
- 250 gr verse spinazie of een klein blikje spinazie
- 1 ui, in stukjes
- 1-2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 125 ml crème fraiche
- 3 eieren
- 100 gr geraspte kaas of een bolletje mozzarella
- peper, zout, gedroogde oregano
- (olijf)olie
- voor de garnering eventueel wat rucola of veldsla
Wok courgette, ui, knoflook en spinazie in wat olie en laat iets afkoelen. Voeg de zalmstukjes toe. Breng op smaak met peper, zout en oregano. Bekleed een ovenschaal met de bladerdeeg. Verdeel het groentemengsel over het bladerdeeg. Klop crème fraiche en eieren goed door en giet voorzichtig over de groente. Bestrooi met nog wat peper en zout. Bestrooi met de kaas en zet de schaal in een voorverwarmde oven op 200 gr gedurende 25 minuten. Garneer naar wens met rucola of veldsla.
Beoordeel dit recept
0 Mensen Nominale dit recept
Gemiddelde score
(0 / 5)
Nog geen reacties