Zomerstamppot

Stamppot met ijsbergsla en vega-shoarma, hoofdgerecht voor 3-4 pers.:
Nodig:

  • 1 kg aardappels
  • 1 krop ijsbergsla
  • 2 x 160 gr vegetarische shoarma, www.devegetarischeslager.nl
  • 2 uien, in kleine stukjes
  • 1 rode paprika, in kleine stukjes
  • scheutje melk
  • 25 gr (room)boter
  • peper, zout, paprikapoeder
  • (olijf)olie
  • eventueel wat bieslook voor de garnering

Schil de aardappels en kook ze met wat zout gedurende 20 minuten. Snijd de ijsbergsla fijn, goed wassen met koud water en daarna uit laten lekker in een vergiet. Wok ui, paprika en shoarma in wat olie en breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Stamp de aardappels tot puree met wat boter en melk. Voeg ijsbergsla en het shoarmamengsel toe en roer goed door. Serveer direct of zet de schaal nog even 10 minuten in oven of grill. Garneer eventueel met wat bieslook.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!