6) Dessert

Kerstdessert

0 in 5

Nodig, voor 4 glazen aardbeienkwark (Danio), 450 gr 8 bitterkoekjes, verkruimeld 2 pakjes diepvries aardbeien 4 eetlepels suiker naar wens wat garnering, bijv. geroosterd amandelschaafsel (de hoeveelheid aardbeiensaus is ruim ...

Bekijk recept

Aardbeiensaus

5 in 5

Nodig: doosje diepvries aardbeien (250 gr) 2 eetlepels suiker Doe de nog bevroren aardbeien met de suiker in een pannetje en zet op laag vuur. Zachtjes laten koken (ongeveer 20 ...

Bekijk recept

Chocolade mousse van avocade en banaan

0 in 5

Nodig, voor 4 desserts: 2 rijpe avocado’s, in stukjes 2 rijpe bananen, in stukjes 4-5 eetlepels pure cacaopoeder wat fruit voor de garnering Schep avocado en banaan in een mengbeker. ...

Bekijk recept

Kwark met blauwe bessen en basilicum

0 in 5

Nodig, per glas: 100-150 gr magere kwark blauwe bessen 1/2 muesli- of dadelreep, verkruimeld 2 theelepels honing paar blaadje basilicum Schep de helft van de kwark in een glas. Schep ...

Bekijk recept

Cake in een glaasje

0 in 5

Nodig (als dessert of bij de koffie): (chocolade) cake mascarpone (of kwark) slagroom eventueel een schepje suiker vers fruit of een blikje vlaaifruit Snijd de cake in stukjes en schep ...

Bekijk recept

Sint 2017: Speculaastiramisu

0 in 5

Nodig: 4-6 porties 12-14 speculaasjes (ongeveer 200 gr) 200 ml slagroom 1 sinaasappel, uitgeperst 250 gr mascarpone 1 kopje (caffeinevrije) koffie 1 eetlepel cacaopoeder naar wens wat geroosterde amandelen Klop ...

Bekijk recept

Appel-cranberrycrumble

0 in 5

Dessert voor 6 personen. Nodig: 250 gr verse of diepvries cranberry”s ongeveer 600 gr appels 100 gr bloem 75 gr havermout 75 gr kristalsuiker 85 gr koude boter, in kleine ...

Bekijk recept

Aardbeientaartje

0 in 5

Nodig: 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid 250 gr aardbeien + eventueel nog wat ander vers fruit 1 ei 1 zakje vanillesuiker 125 gr mascarpone 100 ml slagroom wat poedersuiker voor de ...

Bekijk recept

Advocaatkwark met mango en bitterkoekjes

0 in 5

Per glas: 2 bitterkoekjes, verkruimeld 2 eetlepels kwark 1 eetlepel advocaat + een scheutje voor de garnering 1/4 mango, in kleine stukjes iets ter garnering (blaadje munt, chocolaatje etc). Meng ...

Bekijk recept

Gepocheerde peer met ricottamousse

0 in 5

Nodig (4 desserts): 2 rijpe handperen 200 ml slagroom 4 eetlepels suiker 1 zakje vanillesuiker 125 gr ricotta 250 ml witte wijn handjevol walnoten 4 theelepels honing Schil de peren ...

Bekijk recept