Aardappel-knolselderijpuree met wortel en brie

Hoofdgerecht, 3-4 pers., vegetarisch

Nodig:

  • 1 kg aardappels, geschild en in stukjes
  • 1 knolselderij, geschild en in stukjes
  • 1 winterwortel, geraspt
  • 1 ui, in stukjes
  • 1 groentebouillontablet
  • peper, zout, nootmuskaat
  • 150 gr brie
  • klontje (room)boter
  • eventueel wat verse groene kruiden

Doe aardappels, knolselderij en ui in een pan. Voeg water toe totdat de groenten net onderstaan en voeg wat zout en de bouillontablet toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes doorkoken. Giet af en vang de bouillon op. Stamp aardappels en groente tot een smeuïge puree met wat boter en wat bouillon. Voeg de wortels toe (maar bewaar een klein beetje voor de garnering) en roer goed door. Breng op smaak met wat peper, zout en nootmuskaat. (Gebruik eventueel de rest van de bouillon voor een groentesoep). Doe de puree in een ovenschaal , beleg met de plakjes brie en zet een kwartiertje in de oven (200 gr) totdat de brie begint te smelten. Garneer met nog wat wortel en eventueel wat groene kruiden.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!