Aardappelschotel met courgette en tomaat

Hoofdgerecht, vegetarisch, 4 pers.

Nodig:

  • ca 1 kg aardappels, geschild en in  plakjes gesneden
  • 1 courgette (ca 400-500 gr), in  plakjes gesneden
  • 2 tomaten, in plakjes
  • 1-2 uien, in ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden of geperst
  • 1/2 zakje geraspte kaas
  • 1 bolletje mozzarella, in plakjes
  • 250 ml kookroom
  • 1 ei
  • peper, zout, paprikapoeder, Italiaanse groene kruiden
  • eventueel voor de garnering wat verse kruiden (bijv tuinkers)

Kook de schijfjes aardappel in 5 minuten met wat zout. Giet de aardappels af en leg ze in een ovenschaal. Hierop wat peper en zout en de knoflook. Leg daarna de courgetteplakjes em uiringen erop en bestrooi met wat Italiaanse groene kruiden en een beetje zout en peper. Klop de geraspte kaas en het ei door de kookroom en giet dit voorzichtig over de courgette. Leg daarna de tomaat en de mozzarella erop. Bestrooi met wat Italiaanse groene kruiden en wat paprikapoeder. Zet de schaal in een voorverwarmde oven op 200 gr (hetelucht) of 225 gr (elektrisch) gedurende 30 minuten. Bestrooi daarna eventueel met nog wat kruiden als garnering.

 

 

Print Friendly

Beoordeling

  • (2 /5)
  • (3 Beoordeling)

Delen!