Aardbeientaartje

Nodig:

  • 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 250 gr aardbeien + eventueel nog wat ander vers fruit
  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 125 gr mascarpone
  • 100 ml slagroom
  • wat poedersuiker voor de garnering

Maak van 4 plakjes bladerdeeg een vierkant of maak een rechthoek door 3 plakjes bladerdeeg tegen elkaar aan te leggen en daarnaast 3 x 1/3 plakje. Druk de plakjes goed tegen elkaar aan en bestrijk met wat geklutst ei. Prik met een vork wat gaatjes in het bladerdeeg. Bak het bladerdeeg in een voorverwarmde oven op 200 gr gedurende 15 minuten en laat goed afkoelen. Meng in een kom slagroom, mascarpone en vanillesuiker en klop met een mixer gedurende 2 minuten. Bestrijk het bladerdeeg met de mascarpone en leeg daarop het fruit. Garneer met wat poedersuiker.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!