Basis pasta saus van geroosterde tomaten

Basis pastasaus voor 4 personen.

Nodig:

  • 800 gram rijpe smaaktomaten, in stukken
  • 1 grote ui, in stukjes
  • 2 tenen knoflook (in de schil)
  • chilivlokken, zout en peper
  • naar wens een schepje suiker
  • olijfolie

Doe tomaten, ui, knoflook (in de schil) in een ovenschaal. Besprenkel met 3 eetlepels olijfolie en bestrooi met zout, peper en een flinke snuf chilivlokken. Laat 30 minuten roosteren in oven op 200 gr. Knijp daarna de zachte knoflooktenen leeg en roer goed door. Pureer alles met een staafmixer. Voeg naar wens wat suiker toe en voeg eventueel nog wat peper, zout en chilivlokken toe.

Maak daarna de saus af naar wens; met groente (bijv. gebakken champignons en courgette) en kaas (bijv. een bol mozzarella in stukjes) en serveer met pasta.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!