Bloemkool op z’n Italiaans

Bijgerecht voor 4 pers., vegetarisch

Nodig:

  • 1 grote bloemkool
  • 1 klein potje zongedroogde tomaatjes, op olie
  • 1 bakje verse basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bolletje mozzarella, in kleine stukjes
  • 50 gr geraspte kaas
  • staafmixer of keukenmachine

Kook de bloemkool in roosjes gedurende 10-15 minuten en giet af. Maak met staafmixer of keukenmachine een tapenade van zongedroogde tomaatjes, de helft van de olie van de zongedroogde tomaatjes, knoflook en de basilicumblaadjes (bewaar een paar blaadjes voor de garnering), Doe de gekookte bloemkoolroosjes in een ovenschaal en schep hierover de tapenade. Bestrooi met de mozzarella en de geraspte kaas. Zet 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 gr. Bestrooi daarna met wat fijngesneden basilicum. Lekker met pasta en/of een vegetarische schnitzel.

Variant op het recept van lekkerdoen.nl.

 

 

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!