Broccoli-bloemkoolsoep

Voor- of tussengerecht, vegetarisch
Nodig:

  • 1 kleine bloemkool (ongeveer 500 gr)
  • 1 broccoli (ongeveer 500 gr)
  • 1-3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 3 groentebouillontabletten
  • 100 gr smeerkaas, bijv Eru Balans 15+
  • eventueel 1 aardappel, in stukjes
  • eventueel 1 ui, in stukjes
  • eventueel wat verse groene kruiden voor de garnering
  • peper
  • staafmixer

Snijd broccoli en bloemkool in stukken en doe dit in een pan. Voeg knoflook toe en eventueel ui en aardappel. Voeg 1,5 liter water toe + groentebouillontabletten en kook de soep zachtjes gedurende 20 minuten. Voeg aan het eind van de kooktijd de smeerkaas toe en wat peper. Pureer de soep met een staafmixer. Naar smaak eventueel nog wat peper toevoegen. Garneer met wat verse kruiden.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!