Broccolirijst met ei en pindasaus

Hoofdgerecht (3-4 pers.), vegetarisch

Nodig:

  • 1 grote mok witte rijst, bij voorkeur Basmatirijst
  • scheutje olijfolie
  • 2 grote mokken water
  • 500 gr broccoli
  • 4-6 eieren, hard gekookt
  • 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel gemalen koriander, 1 theelepel komijnzaad (Djintan)
  • 1 groentebouillontablet
  • 200 – 250 ml kokosmelk
  • 3-4 eetlepels pindakaas
  • 1 flinke scheut ketjap
  • 1 flinke theelepel sambal
  • voor de garnering eventueel wat versgeknipte bieslook of gebakken uitjes

Kook de broccoliroosjes beetgaar in 10-12 minuten. Giet ondertussen de olijfolie in een pan en doe de rijst erbij. Roer even goed door. Doe dan het water, de groentebouillontablet en de kruiden (kurkuma, koriander, komijnpoeder) erbij en laat 10 minuten zachtjes koken totdat het vocht verdampt is. Zeer regelmatig even roeren. Snijd de gekookte broccoli fijn en roer dat door de rijst. Laat even staan met het deksel op de pan. Laat in een steelpan kokosmelk, pindakaas, ketjap en sambal langzaam warm worden. Kook het een paar minuutjes door totdat de pindasaus op de gewenste dikte is. Controleer de smaak en voeg eventueel nog wat pindakaas, ketjap of sambal toe. Doe de rijst in een schaal, leg hierop de gehalveerde eieren en de pindasaus. Garneer eventueel met wat bieslook of uitjes.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!