Nodig (2-3 pers.):
- 200 gr risottorijst
- 1 groentebouillontablet
- 1 venkel, in kleine stukjes
- 1 ui, in kleine stukjes
- 1-3 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 courgette, in blokjes
- halve eetlepel gedroogde dille
- 1 biologische citroen
- eventueel (vers) geraspte (veganistische) kaas
- olijfolie
Wok in een kookpan in wat olie de knoflook en ui gedurende een paar minuten. Rasp de schil van de citroen. Kook 500 ml water en voeg de bouillontablet toe. Voeg aan het ui-mengsel de venkel, dille en citroenrasp toe en roerbak nog even mee. Schep daarna de rijst erbij en roerbak gedurende een paar minuten. Daarna in delen de bouillon toevoegen en zachtjes laten koken; regelmatig roeren. Dit duurt zo’n 15 tot 20 minuten.
Bak in een koekenpan de courgetteblokjes in wat olie gedurende 5 minuten. Voeg aan het eind van de kooktijd de courgette aan de risotto toe. Voeg naar smaak eventueel nog wat citroensap toe (en/of serveer de citroenpartjes op de borden naast de risotto).
Serveer de risotto met geraspte kaas. Garneer met het loof van de venkel.
Beoordeel dit recept
0 Mensen Nominale dit recept
Gemiddelde score
(0 / 5)
Nog geen reacties