Dessert: abrikozencompote, ijs en koek

Nodig, 4 pers.:

  • 4 bolletjes vanille-ijs
  • 4 plakken ontbijtkoek (of kruidnootjes op Sinterklaasavond)
  • 200 gr gedroogde en gewelde abrikozen
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 eetlepel honing
  • naar wens een scheutje sinaasappellikeur
  • scheutje olie
  • wat verse muntblaadjes

Doe abrikozen, 100 ml water, maïzena, honing en likeur in een pannetje. Breng aan de koken, laat 5-10 minuten zachtjes pruttelen (af en toe roeren). Pureer de abrikozen met een staafmixer en laat afkoelen. Als de compote te dik is dan direct na het pureren nog een scheutje water toevoegen.

Snijd de ontbijtkoek in stukjes en bak – met een scheutje olie- even op in een (grill)pan. Leg op de bordjes een bolletje ijs, een schep compote en de warme koek. Garneer met de muntblaadjes.

 

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!