Gevuld Turks brood

Hoofdgerecht voor 2-3 pers., of lunchgerecht voor 4 pers., vegetarisch

Nodig:

  • 1 Turks brood
  • 500 gr zuurkool
  • 1 bakje vegetarische spekjes (De Vegetarische Slager)
  • 1-2 tomaten, in plakjes
  • 1 bolletje mozzarella, in plakjes
  • 1 grote ui, in stukjes
  • 1 eetlepel mosterd
  • peper, zout, paprikapoeder, gedroogde Italiaanse groene kruiden
  • (olijf)olie

Snijd van het brood voorzichtig de kap af en haal wat broodkruim uit het brood zodat een kleine verdieping ontstaat.  Laat de zuurkool uitlekken en spoel af met water. Wok in wat olie de ui, de spekjes en de zuurkool en breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder en de Italiaanse kruiden. Besmeer de binnenkant van het brood met mosterd. Vul het brood met het zuurkoolmengsel. Leg hierop de tomaten en de mozzarella. Bestrooi met wat kruiden en zet in de oven gedurende 15 minuten op 170-190 graden.

 

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!