Gevulde pastaschelpen

Vegetarisch, voor- of hoofdgerecht of als amuse, 4 pers.

Nodig:

  • 16-20 grote pastaschelpen, o.a. te koop bij Oil & Vinegar (als amuse 1 schelp per persoon)
  • 1 kleine ui, in stukjes
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 klein potje tomatenpastasaus of 1 potje tomatenstukjes op sap
  • peper, zout
  • takje verse basilicum
  • 1 klein blikje spinazie
  • 1 bolletje mozzarella of 100 gr Goudse kaas, in stukjes
  • wat rucola en/of cherry tomaatjes voor de garnering
  • wat geraspte kaas (bij voor- en hoofdgerecht)

Kook de pastaschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat in een vergiet uitlekken.
Verwarm in een pan de tomatensaus, spinazie, ui, knoflook, wat peper en zout en de fijngesneden basilicum en voeg na 5 minuten de mozzarella of kaas toe. Al roerend de kaas laten smelten.
Vul de pastaschelpen met de saus. Als amuse koud of lauwwarm serveren. Als voor- of hoofdgerecht de schelpen in een schaal leggen, betrooien met wat geraspte kaas en 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 gr. Garneren met wat rucola.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!