Hartig Paasbrood

Hoofdgerecht voor 2 pers., of lunchgerecht voor 4 pers.

Nodig:

  • 2 afbak ciabatta’s
  • 2 hardgekookte eieren, in plakjes
  • 1 bakje vegetarische kipstukjes van De vegetarische slager
  • 1 bakje kastanjechampignons, in plakjes
  • 1 grote ui, in stukjes
  • 1 klein blikje mais
  • 125 ml creme fraiche
  • 1-2 eetlepels kerriepoeder
  • 1-2 eetlepels bloem
  • 1 groentebouillontablet
  • (verse) kruiden voor de garnering
  • wat olie of boter en wat peper
  • aluminiumfolie

Bak champignons, ui en knoflook in wat olie of boter. Voeg d vegetarische kip toe en roerbak goed door. Maak een sterke bouillon van de groentebouillontablet en 250 ml water. Voeg de creme fraiche toe aan de groente alsmede de bouillon. Voeg kerriepoeder naar smaak toe. Voeg 1 eetlepel bloem toe en laat het gerecht minstens 10 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de mais toe. Als de saus te dun blijft, nog wat bloem toevoegen. Breng op smaak met peper.

Snij de bovenkant van de ciabatta’s af en haal er wat broodkruim uit (bewaar het broodkruim in de vriezer voor later gebruik, bijv. om iets te gratineren). Vul de ciabatta’s met het groentemengsel. Garneer met plakjes ei en wat kruiden. Omwikkel de broden met aluminiumfolie en bak af in de oven gedurende 12-14 minuten (zie de aanwijzingen op de verpakking). De bovenkanten van de broden kunnen ook even kort afgebakken worden en gebruikt worden als toastjes.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!