Nodig, voor 4 glazen
- aardbeienkwark (Danio), 450 gr
- 8 bitterkoekjes, verkruimeld
- 2 pakjes diepvries aardbeien
- 4 eetlepels suiker
- naar wens wat garnering, bijv. geroosterd amandelschaafsel
(de hoeveelheid aardbeiensaus is ruim genomen; restant kan zo’n 5 dagen bewaard worden in de koelkast)
Aardbeiensaus: Doe de nog bevroren aardbeien met de suiker in een pannetje en zet op laag vuur. Zachtjes laten inkoken (ongeveer 20 minuten) totdat de aardbeien helemaal zacht zijn. Regelmatig roeren. Saus af laten koelen.
Schep in elk glas 1 bitterkoekje, verkruimeld. Schep hierop een flinke eetlepel aardbeienkwark en daarop een schep aardbeiensaus. Daarop weer een bitterkoekje, kwark en aardbeiensaus. Tot gebruik bewaren in de koelkast.
Beoordeel dit recept
0 Mensen Nominale dit recept
Gemiddelde score
(0 / 5)
Nog geen reacties