Kruidige zoete aardappel curry

Bijgerecht voor 4 personen. Nodig:

  • 600 gr zoete aardappels, geschild en in stukjes
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 ui, in stukjes
  • een paar teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 rode chili pepertjes, (bijna alle) zaadjes verwijderd, in kleine stukjes
  • 3 eetlepels ketjap
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 2 cm verse gember, geschild en geraspt
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • naar wens slablaadjes, om op te presenteren
  • naar wens lente-ui, om te garneren
  • eventueel een eetlepel bloem

Fruit in een kookpan in zonnebloemolie ui, knoflook, chili pepertjes (voeg wat zaadjes toe voor extra pit) en ketjap en laat ongeveer 10 minuten zachtjes sudderen. Regelmatig roeren. Voeg daarna toe de kokosmelk toe en de aardappels en breng aan de kook. Voeg komijn, gember en koriander toe en laat de aardappels zachtjes koken (zonder deksel) gedurende 10-15 minuten (de aardappels moeten zacht zijn).
Regelmatig roeren. Blijft de saus te dun, voeg dan een eetlepel bloem toe en laat even inkoken.

Het is het lekkerst om deze curry een paar uur, of een dag, eerder te maken dan dat je het gerecht serveert. Dan kan de saus lekker intrekken.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!