Maaltijdsalade met gebakken camembert

Maaltijdsalade voor 2 pers. (of voorgerecht voor 4 pers.), vegetarisch

Nodig:

  • 250 gr camembert (of brie), in 8 puntjes
  • 100 gr (gemengde) bladsla
  • 250 gr kastanjechampignons, in plakjes
  • 100 ml olijfolie
  • 1 (rode) ui, in ringen
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • 2 eetlepels rode port
  • 4 eetlepels bosvruchtenjam
  • 1 theelepel mosterd
  • peper en zout
  • 50 gr bloem
  • 1 ei, geklutst
  • 50 gr paneermeel
  • brood, voor erbij
  • eventueel wat walnoten

Meng balsamico met 4 eetlepels olijfolie, peper en zout  en schep deze dressing door de sla. Bak knoflook en champignons kort in wat olijfolie. Zet bloem, ei en paneermeel klaar in 3 diepe borden. Wentel de kaaspuntjes door bloem, ei en paneermeel en bak deze kort (2 minuten) in wat olijfolie. Klop een dressing van bosvruchtenjam, port, mosterd en sinaasappelsap. Leg op een bord de gemengde sla, de warme champignons, de uiringen, de walnoten en de warme puntjes camembert. Sprenkel de dressing van jam en port over de kaas. Serveer met stokbrood.

Bron: www.boodschappen.nl

 

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!