Met zalm gevulde courgettes

Hoofdgerecht, 4 pers.

Nodig:

  • 2 courgettes
  • 125 ml crème fraiche
  • scheutje citroensap
  • 200 gr gerookte zalm, in stukjes (of zalmsnippers)
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 100 gr geraspte kaas
  • scheutje olijfolie
  • eventueel wat (verse) groene kruiden

Halveer de courgettes in de lengte en schraap de zaadlijsten er met een theelepel uit. Leg de courgettehelften op een bakplaat. Meng zalm, citroensap, crème fraiche, kaas en knoflook en schep dit mengsel in de courgettes. Bak de courgettes in een voorverwarmde oven op 200 gr gedurende 15-20 minuten. Serveer met gebakken aardappeltjes of frites.

Kan ook koud gegeten worden, bijv. als borrelhapjes of bij de tapas.

Bron: Hallo, Jumbo.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!