Paddenstoelensoep

Voorgerecht, 4 pers., vegetarisch. Een krachtige herfstsoep.

Nodig:

  • 400 gr gemengde (herfst)paddenstoelen, schoongeborsteld en in plakjes
  • 1 kleine ui, in stukjes
  • 2 groentebouillontabletten
  • 4 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels madeira
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • olijfolie
  • verse peterselie

Wok de paddenstoelen een paar minuten in een scheutje olijfolie. Meng de bouillontabletten met 1 liter kokend water. Schenk in een pan wat oliifolie en bak ui en knoflook zachtjes aan. Voeg de bloem toe en bak heel even mee. Voeg daarna in delen de bouillon toe en laat 5 minuten goed doorkoken. Voeg de paddenstoelen toe en laat nog 5 minuten doorkoken. Breng op smaak met madeira, peper en verse peterselie.

Thx2 Violetkookt.nl

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!