Pasta met avocado en zeekraal

Hoofdgerecht, veganistisch, 4 pers.
Nodig:

  • 300 gr pasta
  • 100 gr zeekraal
  • 2 avocado’s, geschild en in stukjes
  • 450 gr erwten
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 eetlepel citroen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 100 gr pijnboompitten
  • 5 (of meer) zongedroogde tomaatjes, in stukjes
  • 2 theelepels sambal of 1 rood pepertje, in stukjes
  • 15 gr verse basilicum
  • peper en zout
  • staafmixer

Kook de pasta. Wel de zeekraal ca 5 minuten in een schaaltje kokend water zodat de zeekraal wat zachter wordt. Kook de erwten een paar minuten. Doe in een kom de avocado’s, basilicum, erwten, knoflook, citroen, olijfolie, helft van de pijnboompitten, sambal en peper en zout. en pureer met een staafmixer. Rooster de overige pijnboompitten in een droge koekenpan. Giet de pasta af en roer de avocadosaus erdoor + de zongedroogde tomaatjes en de zeekraal (maar bewaar een klein deel van de zeekraal voor de garnering). Schep de pasta in een schaal en garneer met de rest van de zeekraal en de geroosterde pijnboompitten.

Print Friendly

Beoordeling

  • (5 /5)
  • (1 Beoordeling)

Delen!