Pasta met paprikasaus

Hoofdgerecht, vegetarisch

Nodig (4 pers.):

  • 300 gr pasta
  • 4 paprika’s. in stukjes
  • 4 sjalotjes, in stukjes
  • 4 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 theelepels (pikante) paprikapoeder
  • 3 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 bakje kruiden-roomkaas
  • 1 kop sterke groentebouillon van 1/2 groentebouillontablet
  • eventueel 1 dl rode wijn
  • eventueel wat geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 rood pepertje, fijngesneden
  • eventueel wat verse basilicum

Doe alle groente in een wok met wat olijfolie en wok gedurende 10 minuten. Voeg tomatenblokjes, tomatenpuree, bouillon, wijn en bruine basterdsuiker toe en laat een klein kwartiertje pruttelen. Voeg daarna de roomkaas toe en roer goed door. Laat zachtjes pruttelen. Kook ondertussen de pasta. Breng eventueel op smaak met peper en zout (maar is eigenlijk niet nodig). Doe de pasta in diepe borden en schep de saus erover. Garneer met de basilicum en eventueel de Parmezaanse kaas.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!