Pasta met tomaat, tonijn en ansjovis

Hoofdgerecht voor 2-3 pers.

Nodig:

  • 200 gr pasta
  • 1 blikje tonijn (op olie)
  • 1 blikje ansjovis, in stukjes
  • 1 ui, in stukjes
  • 1 paprika, in stukjes
  • 1 rode peper, zaadjes verwijderd, in stukjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 4-5 tomaten, in stukjes
  • 50 ml witte wijn
  • 2 takjes (gemengde) verse Italiaanse kruiden, bijv. tijm, oregano, rozemarijn
  • 2 takjes basilicum
  • olijfolie en peper
  • eventueel wat bieslook voor de garnering
  • eventueel wat Parmezaanse kaas

Wok in wat olijfolie ui, knoflook en paprika. Voeg de ansjovis toe. Kook de pasta. Voeg de tomaten en de Italiaanse kruiden toe aan het uigmensel. Voeg de witte wijn toe en laat even pruttelen. Meng de pasta met het groentemensgsel en breng op smaak met wat peper. Voeg de uitgelekte tonijn toe en verwarm goed door. Voeg net voor het serveren de basilicumblaadjes toe. Garneer eventueel met wat bieslook en Parmezaanse kaas.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!