Pittige kapucijnerschotel

Vegetarisch gerecht

Nodig (3-4 pers.):

  • 500 gr verse of 200 gr gedroogde kapucijners
  • 250 gr champignons, in plakjes
  • 1 bakje tauge
  • 150-200 gr roerbakgroente
  • 3 tomaten, in stukjes
  • 1 groen pepertje, fijngesneden
  • naar smaak wat sambal
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • peper en zout

Kook de kapucijners 10-15 minuten (bij gebruik van gedroogde kapucijners deze eerst een aantal uren in koud water laten wellen). Roerbak champignons, roerbakgroente en pepertje. Voeg de gekookte kapucijners toe. Voeg sambal en ketjap toe. Doe de tauge in een vergiet en giet er wat kokend water overheen. Voeg net voor het serveren de tomaat en tauge toe. Even goed doorverwarmen en eventueel nog wat peper erbij. Lekker met een vegetarische schnitzel.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!