Nodig:
- scheutje olie
- 2 dikke preien, schoongemaakt en in dunne ringen gesneden
- 1 ui, in stukjes
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 tl venkelzaadjes
- 2 groentebouillontabletten
- 500 ml tomatensap
- 1 pot bruine bonen, uitlekgewicht 200 gr, afgespoeld en uitgelekt
- snuf peper
- verse peterselie of peterseliepesto
Roerbak in een soeppan in wat olie de prei, ui, knoflook en het venkelzaad gedurende een paar minuten. Voeg 1 liter warm water toe + de groentebouillontabletten + het tomatensap en laat 15 minuten zachtjes koken. Voeg daarna de bruine bonen toe en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Naar wens wat peper toevoegen.
Garneer met verse peterselie of een schepje peterseliepesto. Het recept voor peterselie pesto vind je hier:
https://www.kookboekvanarja.nl/recept-artikelen/pesto-van-peterselie-en-zonnebloempitten/
Dit recept is een variant op het recept uit het lentenummer van Lekker Vega.
Beoordeel dit recept
1 Mensen Nominale dit recept
Gemiddelde score
(5 / 5)
Nog geen reacties