Prei-minestrone soep

Nodig:

  • scheutje olie
  • 2 dikke preien, schoongemaakt en in dunne ringen gesneden
  • 1 ui, in stukjes
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 tl venkelzaadjes
  • 2 groentebouillontabletten
  • 500 ml tomatensap
  • 1 pot bruine bonen, uitlekgewicht 200 gr, afgespoeld en uitgelekt
  • snuf peper
  • verse peterselie of peterseliepesto

Roerbak in een soeppan in wat olie de prei, ui, knoflook en het venkelzaad gedurende een paar minuten. Voeg 1 liter warm water toe + de groentebouillontabletten + het tomatensap en laat 15 minuten zachtjes koken. Voeg daarna de bruine bonen toe en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Naar wens wat peper toevoegen.

Garneer met verse peterselie of een schepje peterseliepesto. Het recept voor peterselie pesto vind je hier:

https://www.kookboekvanarja.nl/recept-artikelen/pesto-van-peterselie-en-zonnebloempitten/

Dit recept is een variant op het recept uit het lentenummer van Lekker Vega.

Print Friendly

Beoordeling

  • (5 /5)
  • (1 Beoordeling)

Delen!