Quinoasalade met tonijn en ketjapdressing

Nodi:

  • 150 gr quinoa
  • 500 gr sperziebonen
  • 1 grote ui, in kleine stukjes
  • 1 bakje cherry tomaatjes, gehalveerd
  • 1 blikje tonijn (in water)
  • 1 bakje verse koriander
  • 2 eetl. limoensap
  • 2 eetl. ketjap manis
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. honing

Kook de sperziebonen 10-12 minuten en giet af. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de tonijn uitlekken. Klop een dressing van limoensap, ketjap, olie en honing. Roer sperziebonen, ui, cherry’s en tonijn door elkaar. Voeg de korianderblaadjes toe. Schep de dressing over de salade en roer goed door.

Deze salade kan natuurlijk aangevuld worden met restjes groente (bijv. paprika) en noten.

Dit recept is een variant op een recept uit Hallo Jumbo.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!