(voor 2-3 personen)
150-200 gr risottorijst
1 groentebouillontablet
100 ml witte wijn
1 teentje knoflook
1 ui, in stukjes
1 bakje kastanjechampignons, in plakjes (of andere wokgroenten)
kleine eetlepel (Italiaanse) groene kruiden
handvol pijnboompitten
handvol geschaafde kaas, bijv Grana Padano
4 tomaten
peper, zout, knoflookpoeder.
eventueel wat verse bieslook
Meng de bouillontablet met 500 ml kokend water. Fruit ui en fijngesneden knoflook in (olijf)olie. Voeg de risottorijst toe en roer goed door. Voeg de wijn toe en laat verdampen. Voeg steeds kopjes bouillon toe, steeds een kopje laten verdampen voordat het volgende erbij geschonken wordt en blijven roeren , zo’n 15-20 minuten. Bak in wok de champignons. Meng de champignons door de gekookte rijst.
Doe de rijst in een ovenschaal en leg hierop de gehalveerde tomaten. Bestrooi de tomaten met wat peper, zout, knoflookpoeder en kaasschaafsel. Zet de schaal 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 gr. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan. Bestrooi na het bakken de tomaten met de geroosterde pijnboompitten en eventueel wat bieslook.
Beoordeel dit recept
0 Mensen Nominale dit recept
Gemiddelde score
(0 / 5)
Nog geen reacties