Risotto met Chinese kool en gorgonzola

Hoofdgerecht, vegetarisch, 3-4 pers.:

Nodig:

  • 250 gr risotto rijst
  • 500 gr Chinese (of groene) kool, grof gesneden
  • 8 zongedroogde tomaatjes, geweekt of op olie, in stukjes
  • 1 ui, in stukjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 groentebouillontablet
  • 100 ml witte wijn
  • 150 gr gorgonzola, in kleine blokjes
  • wat (olijf)olie, peper en zout
  • eventueel wat verse bieslook voor de garnering

Kook 300 ml water en los de groentebouillontablet hierin op. Verwarm een scheutje olie in een pan en voeg de ui en knoflook toe. Even roerbakken. Voeg daarna de rijst toe. Weer even roerbakken. Voeg daarna de witte wijn toe en laat verdampen. Voeg de kool en de tomaatjes toe (naar wens kan je de kool ook wat later toevoegen). Voeg dan in delen de bouillon toe. Steeds goed roeren en de bouillon laten verdampen. Dit duurt zo’n 15 -20 minuten. Wanneer de rijst zacht is, de rijst nog even met het deksel op de pan laten staan. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout. Voeg net voor het serveren de blokjes gorgonzola toe. Garneer met wat versgeknipte bieslook.

 

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!