Nodig (2-3 pers.):
- 200 gr risottorijst
- 1 groentebouillontablet
- 300-400 gr tuinbonen (blikje, potje of diepvries – ontdooid-)
- 200 gr zalmfilet
- 1 ui, in stukjes
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- scheutje olijfolie, peper en zout
- naar wens een half glas witte wijn
- naar wens wat verse basilicum en/of (vers) geraspte kaas
Fruit ui en knoflook in de olie. Maak groentebouillon van 500 ml kokend water + groentebouillontablet. Doe de risottorijst en wijn bij de ui en knoflook en laat de wijn verdampen. Goed roeren. Voeg daarna in delen de bouillon toe, steeds laten verdampen en steeds blijven roeren. Dit duurt zo’n 20 minuten. Bak of grill ondertussen de moten zalm (met wat peper en zout) gaar (zo’n 1o minuten). Snijd daarna de zalm in stukjes. Roer zalm en tuinerwten door de risotto en verwarm nog even goed door. Garneer met basilicum.
Beoordeel dit recept
0 Mensen Nominale dit recept
Gemiddelde score
(0 / 5)
Nog geen reacties