Nodig:
- 500 gr winterwortel, geschild en in blokjes
- 3 zakjes rooibos thee
- 1 bos lente-ui of bosui, in ringetjes gesneden
- 1,5 theelepel korianderzaad of korianderpoeder
- snuf gemalen chilivlokken
- naar wens peper en/of zout
- scheutje olie
Bak in een soeppan met wat olie de wortelblokjes, de helft van de bosui en korianderzaad gedurende 10 minuten. Breng ondertussen 900 ml water aan de kook en laat de rooibosthee hierin 5 minuten trekken. Verwijder de theezakjes en voeg de thee bij de soep. Laat de soep gedurende 15 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en garneer met de rest van de bosui.
Beoordeel dit recept
0 Mensen Nominale dit recept
Gemiddelde score
(0 / 5)
Nog geen reacties