Spaghetti bakjes met falafel

Het recept van dit leuke bijgerechtje komt van Lev Lokaal. Lev Lokaal levert streekproducten uit de Alblasserwaard. Het oorspronkelijke recept was met balletjes gehakt, ik heb dit gewijzigd naar falafel balletjes.

Nodig, voor 12 stuks:

  • 90 gram spaghetti
  • 1 bakje falafel
  • 1 klein blikje (70 gr) tomatenpuree
  • 100 gr geraspte kaas
  • 2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 12 papieren cupcake vormpjes (en cupcake bakblik)

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, roer er de olijfolie door en de tomatenpuree en laat 15 minuten afkoelen. Verdeel de spaghetti over de vormpjes, bestrooi met de Italiaanse kruiden en leg een falafel balletje in het midden (beetje aandrukken) (ik zet zelf de papieren vormpjes in een bakblik maar dat is niet perse nodig). Bak de spaghettihapjes in een voorverwarmde oven op 160-175 gr gedurende 15 minuten. Strooi kaas over de hapjes en zet nog 5 minuten terug in de oven.

De hapjes zijn warm, lauw en koud lekker.

In plaats van geraspte kaas kan je ook mozzarella gebruiken of stukjes Italiaanse blauwe aderkaas.

Falafel over? Lekker door een pastasalade of een rijstsalade!

 

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!