Spinazie-bleekselderijsoep

Nodig:

  • 300 gr bleekselderij, in kleine stukjes
  • 1-2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 400 gr verse spinazie
  • scheutje olie
  • 2 groentebouillonblokjes
  • optioneel: pasta (50-75 gr)
  • optioneel: mozzarella

Wok in wat olie de knoflook en de bleekselderij. Voeg 1 liter warm water toe + de bouillonblokjes en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg daarna in delen in de spinazie toe. Pureer de soep met een staafmixer. Naar wens kan je daarna wat ongekookte pasta toevoegen; breng dan de soep opnieuw aan de kook en laat zachtjes koken gedurende de kooktijd van de pasta (zie verpakking). Ik heb zelf een restje koelverse lasagnebladen gebruikt; deze in reepjes gesneden en 4 minuten laten koken.

Garneer de soep met wat mozzarella.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!