Nodig:
- 300 gr bleekselderij, in kleine stukjes
- 1-2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 400 gr verse spinazie
- scheutje olie
- 2 groentebouillonblokjes
- optioneel: pasta (50-75 gr)
- optioneel: mozzarella
Wok in wat olie de knoflook en de bleekselderij. Voeg 1 liter warm water toe + de bouillonblokjes en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg daarna in delen in de spinazie toe. Pureer de soep met een staafmixer. Naar wens kan je daarna wat ongekookte pasta toevoegen; breng dan de soep opnieuw aan de kook en laat zachtjes koken gedurende de kooktijd van de pasta (zie verpakking). Ik heb zelf een restje koelverse lasagnebladen gebruikt; deze in reepjes gesneden en 4 minuten laten koken.
Garneer de soep met wat mozzarella.
Beoordeel dit recept
0 Mensen Nominale dit recept
Gemiddelde score
(0 / 5)
Nog geen reacties