Sushi, for beginners

Nodig:

  • Sushi Kit Saitaku (AH) of losse ingredienten: 4 Nori vellen, 250 gr sushi-rijst, 40 ml sushi-azijn, Japanse sojasaus en een bamboematje
  • 1 halve winterwortel
  • 1 komkommer
  • 100 gr gerookte zalm

Kook de rijst volgens de instructies in de verpakking en voeg de azijn toe. Laat goed afkoelen. Snijd de wortel en komkommer in lange dunne reepjes. Laat de reepjes wortel een beetje zacht worden in een schaaltje kokend water.  Verdeel de rijst over de Nori vellen, leg in het midden over de volle breedte de zalm en/of wortel en/of komkommer en rol op. Zie ook de instructies in de verpakking in de Sushi kit. Serveer met de sojasaus en eventueel met de ginger en de wasabi pasta. Vind je de wasabi te scherp, meng t dan met wat joghurt of mayonaise.

Op www.youtube.com zijn filmpjes te vinden over het oprollen van de sushi.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!