Tapenade van erwtjes en geitenkaas

Voor op stokbrood of op een toastje, ook lekker als amuse, vegetarisch
Nodig:

  • 400 gr erwtjes (bijv. biologische tuinerwten, diepvries AH)
  • 125 gr zachte geitenkaas
  • 1-2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 kleine ui, in stukjes
  • 1/2 bakje munt, alleen de blaadjes
  • 1/2 bakje basilicum, alleen de blaadjes
  • 5 eetlepels olijfolie
  • scheutje citroensap
  • eventueel een handvol walnoten
  • wat peper en zout
  • staafmixer

Kook de erwten een paar minuten met wat zout. Spoel ze af en doe ze in een kom. Voeg toe: geitenkaas, knoflook, ui, munt, basilicum, olijfolie, peper, zout, citroensap en walnoten en pureer dit met de staafmixer. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!