Nodig (2 pers.)
- 150 gr risotto rijst
- 1 groentebouillontablet
- scheutje witte wijn
- olijfolie
- 1 eetlepel tomatenketchup
- naar wens wat klein gesneden knoflook en/of ui
- 150 gr vegetarische spekjes of bacon (De vegetarische slager)
- 2 tomaten, in kleine stukjes
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- peper en zout
- naar wens wat groene kruiden
Maak 500 ml bouillon van de groentebouillontablet. Fruit ui en knoflook in wat olie. Voeg alle rijst toe + de wijn en roerbak even door. Voeg daarna in delen en al roerend de bouillon toe. Wacht steeds met de volgende scheut bouillon totdat al het vocht verdampt is. Dit duurt totaal zo’n 15 – 20 minuten. Bak in een wok de vega spekjes in wat olie.
Snijd de tomaten in kleine stukjes. Voeg ketchup, balsamico en peper en zout toe en schep goed door. Schep dit tomatenmengsel door de risottorijst en voeg ook de gebakken spekjes toe.
Lekker met gevulde champignons of portobello’s.
Beoordeel dit recept
0 Mensen Nominale dit recept
Gemiddelde score
(0 / 5)
Nog geen reacties