Tomatentaartjes met balsamico-stroop

Voor- of nagerecht, 4 pers.

Nodig:

  • 250 cherrytomaatjes of kleine trostomaten
  • 200 gr suiker
  • 1 eetlepel balsamico-azijn
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 eetlepel boter
  • 4 eenpersoons taartvormpjes
  • wat groene kruiden voor de garnering

Halveer de cherry’s of snijd grotere tomaten in plakjes. Verwarm al roerend suiker, balsamico en boter tot het een dikke stroop is geworden. Giet de stroop in de taartvormpjes. Leg hierop de tomaten en daarna het plakje bladerdeeg. Druk goed aan. Zet de vormpjes op een bakplaat en bak de taartjes in een voorverwarmde oven op 200-225 gr gedurende 15-20 minuten. Laat even afkoelen. Leg een bordje op de vormpjes en draai voorzichtig om. Recept staat als voorgerecht in het blad Boodschappen, maar gezien de zoete smaak zou ik het zelf als nagerecht presenteren.

 

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!