Witlofsoep

Nodig (4 pers.):

  • 700 gr witlof
  • 1 kleine ui, in stukjes
  • 2 groentebouillontabletten
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 1 eetlepel honing
  • 75-100 gr zachte geitenkaas
  • peper en eventueel wat gedroogde bieslook
  • scheutje olijfolie

Snijd de witlofstronken in de lengte door en verwijder het harde middenstukje. Snijd daarna in reepjes. Wok in wat olie de witlofreepjes en de stukjes ui gedurende een paar minuten. Voeg daarna 1 liter water toe, de gedroogde tijm en de bouillontabletten. Breng aan de kook en laat zachtjes 15 minuten doorkoken. Voeg de geitenkaas en de honing toe en roer goed door. Neem de pan van het vuur en schep een paar lepels witlofreepjes uit de soep en houd even apart. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de apart gehouden witlof weer toe en breng op smaak met peper. Eventueel garneren met wat gedroogde bieslook.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!