Zalmspiezen met courgette

Nodig, per persoon:

  • 125 gr zalmfilet
  • 4 repen courgette (met een kaasschaaf gesneden)
  • peper, zout, Italiaanse groene kruiden
  • eventueel wat zachte, smeerbare geitenkaas of kruidenkaas
  • 2 satéprikkers

Leg de satéprikkers 30 minuten in koud water (zodat ze niet verbranden in de oven). Besmeer de courgetterepen eventueel met wat kaas (is niet persé nodig). Snijd de zalmmoten in vier stukken, bestrooi met peper, zout en kruiden en rol ze in de repen courgette. Rijg op een satéprikker, eventueel met nog wat courgetteplakjes erbij. Bak in een oven op 200 gr gedurende 10-15 minuten.
Serveer met groente en bijv. gebakken aardappeltjes.

Lekker met een zelfgemaakt sausje, bijv. kwark-knoflooksaus (meng 100 gr kwark met een wat knoflook, peper en zout en verse basilicum) en/of guacamole (meng 1 avocado met het sap van 1 limoen, 1 tomaat, 1 sjalotje, 1 teentje knoflook, peper en zout).

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!