Zalmtaartje met risotto

Nodig (4 pers.)

  • 200 gr gerookte zalm, in kleine stukjes
  • 1 grote of 2 kleine appels, fijngesnipperd
  • 75 ml crème fraiche
  • 1-2 theelepels mierikswortel (of wat geraspte, verse mierikswortel)
  • 1 eetlepel citroensap
  • bieslook, in kleine stukjes geknipt
  • ½  zakje rucola
  • peper en zout
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 kleine (rode) ui, in kleine stukjes
  • 1 groentebouillontablet
  • 200 gr risottorijst
  • 100 ml witte wijn
  • (olijf)olie
  • 2 kookringen
  • 450 gr tuinerwten (ontdooid) of andere kleingesneden groente
  • eventueel wat pijnboompitten en/of croutons en/of geraspte Parmezaanse kaas

Zalmtartaartje: meng zalm, appels, creme fraiche, mierikswortel, bieslook, citroensap en naar smaak peper en zout en bewaar het tot gebruik in de koelkast.

Risotto:  Fruit ui en  knoflook in de olie. Maak groentebouillon van 500 ml water + groentebouillontablet. Doe de risottorijst en wijn bij de ui en knoflook en laat de wijn verdampen. Goed roeren. Voeg daarna in delen de bouillon toe, steeds laten verdampen en steeds blijven roeren. Dit duurt zo’n 20 minuten. Nadien de erwten en goed doorverwarmen.

Leg op een bord wat rucola en 2 kookringen. Vul de ene kookring met een kwart van de zalm en de andere kookring met de risotto. Herhaal dit bij de overige borden. Garneer eventueel met pijnboompitten en/of croutons en/of wat geraspte Parmezaanse kaas en/of bieslook. Noot: als je geen groente door de risotto wilt, neem dan 400 gr risottorijst en 1 liter bouillon

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!