Zoete-aardappelburgers en broccoliburgers

Nodig:

  • ca 400 gr zoete aardappels, geschild
  • ca 400 broccoli
  • 150 gr geraspte kaas
  • 2-4 eetlepels bloem of boekweitmeel (bij VZL)
  • 2 uien
  • 2 eieren
  • peper en zout
  • rasp
  • eventueel een kookring
  • wat boter of olie

Rasp de zoete aardappel en de uien. Kook de broccoli zacht (zo’n 15 minuten). Stamp de gekookte broccoli fijn. Meng aardappelrasp met een geraspte ui, meng hierdoor 1-2 eetlepels bloem of boekweitmeel, 1 ui en 75 gr geraspte kaas en breng op smaak met peper en zout. Meng de fijngeprakte broccoli met ui, 1 ei, bloem of meel, geraspte kaas en peper en zout. Verhit olie of boter in een koekenpan. Maak platte schijven van de mengsels en druk deze in pan nog wat uit. Of zet een kookring in de pan, vul deze met een laagje mengsel, druk aan, en maak zo nog een aantal burgers. Rustig laten bakken totdat de onderkant bruin begint te worden. Daarna voorzichtig draaien met behulp van een kaasschaaf en een lepel. Na een minuut of 10 zijn de burgers klaar. Als ze afgekoeld  zijn kan je ze altijd even opwarmen in oven of barbecue.

 

 

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!