Appel-cranberrycrumble

Dessert voor 6 personen.

Nodig:

  • 250 gr verse of diepvries cranberry”s
  • ongeveer 600 gr appels
  • 100 gr bloem
  • 75 gr havermout
  • 75 gr kristalsuiker
  • 85 gr koude boter, in kleine blokjes
  • eventueel wat slagroom
  • 1 ovenschaal of 6 kleine ovenschaaltjes

Was de appels, snijd de appels in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de appels (met schil) in kleine stukjes. Schep appels en cranberry’s in de schaal. Meng in een kom bloem, havermout, suiker en boter. Kneed met de hand alles goed door elkaar. Strooi het deeg over het fruit. Zet 20-30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 gr totdat de crumble goudbruin is. Serveer (lauw)warm met naar wens wat slagroom.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!